På menuen nytårsaften
Nytårsaften er en aften, hvor man gør noget særligt ud af
maden: Hummer, østers og skaldyr indgår ofte i menuen på årets sidste aften,
enten som canapeer, forret eller kl. 12-mad. Til hovedret serveres ofte en
lækker steg, gerne vildt. Der er stadig mange, som spiser torsk nytårsaften,
selvom torsken har fået stærk konkurrence af sushi, røget laks, bouillabaisse
m.v.
70er køkkenet har fået en renaissance, så hvad med at
servere en ægte 70er-menu nytårsaften?
Laksesalat, kalvesteg med flødesovs, jordbærtærte
Cocktailtærte, rensdyrryg, frugtsalat
Rejer med kryddermayonnaise, indbagt gedde, hvidvinsgelé med
ananas
Muslingesalat, sprængt tunge med tomatrand, indbagte æbler
…er blot nogle eksempler fra den tids kogebøger.
Du kan også tage den nemme vej og bestille din nytårsmenu
udefra. Så slipper du for at tænke store tanker om menuens komposition, men
først og fremmest slipper du for slæbet med indkøbsposer og timerne i køkkenet.
Som vært har man nok at gøre, for at det hele skal være klappet og klart
nytårsaften: Bordet skal dækkes, og der skal pyntes op med blomster,
serpentiner, knallerter, bordbomber og confetti. Når maden bliver leveret klar
til servering, er man lettet for en stor byrde.
Sidste år købte vi nytårsmenuen hos Frimann's Gourmet, og
det var en stor hjælp. Det var en elegant og velsmagende 4-retters nytårsmenu
med et minimum af arbejde for værterne. Suppen og stegen skulle varmes, og det
hele skulle anrettes, men det tog ikke mange minutter.
Du kan få årets nytårsmenu leveret til døren for en beskeden
pris, eller du kan hente den selv i Næstved.
Menuen består af bagt torsk, carpaccio af rimet laks, tournedos
af oksemørbrad og chokoladetærte.
Godt nytår!