søndag, november 30, 2014

På menuen nytårsaften

Nytårsaften er en aften, hvor man gør noget særligt ud af maden: Hummer, østers og skaldyr indgår ofte i menuen på årets sidste aften, enten som canapeer, forret eller kl. 12-mad. Til hovedret serveres ofte en lækker steg, gerne vildt. Der er stadig mange, som spiser torsk nytårsaften, selvom torsken har fået stærk konkurrence af sushi, røget laks, bouillabaisse m.v.

70er køkkenet har fået en renaissance, så hvad med at servere en ægte 70er-menu nytårsaften?
Laksesalat, kalvesteg med flødesovs, jordbærtærte
Cocktailtærte, rensdyrryg, frugtsalat
Rejer med kryddermayonnaise, indbagt gedde, hvidvinsgelé med ananas
Muslingesalat, sprængt tunge med tomatrand, indbagte æbler

…er blot nogle eksempler fra den tids kogebøger.

Du kan også tage den nemme vej og bestille din nytårsmenu udefra. Så slipper du for at tænke store tanker om menuens komposition, men først og fremmest slipper du for slæbet med indkøbsposer og timerne i køkkenet. Som vært har man nok at gøre, for at det hele skal være klappet og klart nytårsaften: Bordet skal dækkes, og der skal pyntes op med blomster, serpentiner, knallerter, bordbomber og confetti. Når maden bliver leveret klar til servering, er man lettet for en stor byrde. 

Sidste år købte vi nytårsmenuen hos Frimann's Gourmet, og det var en stor hjælp. Det var en elegant og velsmagende 4-retters nytårsmenu med et minimum af arbejde for værterne. Suppen og stegen skulle varmes, og det hele skulle anrettes, men det tog ikke mange minutter.

Du kan få årets nytårsmenu leveret til døren for en beskeden pris, eller du kan hente den selv i Næstved.

Menuen består af bagt torsk, carpaccio af rimet laks, tournedos af oksemørbrad og chokoladetærte.


Godt nytår!

Ingen kommentarer: