torsdag, marts 31, 2011

Vi mangler nye lamelgardiner

En stilren gardinløsning
Den skandinaviske indretningsstil indebærer en forkærlighed for store vinduer, der kan lukke lyset indenfor. Det er derfor ikke underligt, at lamelgardiner er blevet meget populære i danske hjem og kontormiljøer.
Lamelgardiner er den optimale løsning til panoramavinduer. Med lamelgardiner kan man med stor nøjagtighed justere lysindfaldet, så man bevarer sit udsyn, uden at få solen i øjnene. Dertil kommer, at lamelgardiner ikke samler så meget støv som andre gardinløsninger.
Lamelgardiner består af en væg- eller loftmonteret skinne, hvori relativt tynde stofbaner (lameller) er monteret.
Lamelgardiner - også kaldet lodrette persienner - tilføjer rummet elegante linjer, der giver øjet ro. Også fra et æstetisk perspektiv er lamelgardiner oplagte i ethvert moderne og enkelt indrettet hjem.
Lamelgardiner er den perfekte lysdæmper
Lamelgardiner fungerer som en lysdæmper, der regulerer lysindfaldet i dine rum. Både lyset og varmen fra solens stråler reguleres ved at dreje på lamellerne, som kan indstilles meget præcist. Lamelgardiner er derfor perfekte til de store vinduespartier, man finder i meget moderne byggeri.
Lamelgardiner giver en effektiv afskærmning, der dækker hele vinduet fra gulv til loft. Dermed undgår man både skarpt lys og nysgerrige blikke efter behov. Det er ikke nødvendigt at lukke helt af for at opnå en effekt. Lamelgardiner har snoretræk med en trinløs indstilling, der kan justeres i alle positioner, i begge retninger, fra helt åben til helt lukket.
Man kan også få lamelgardiner med såkaldt screenstof, hvorved udsynet bibeholdes, uden at solen generer.
Endvidere kan lamelgardiner udstyres med solautomatik og fjernbetjening, så komforten kommer helt i top.
Velegnede til kontor og soveværelse
En arbejdsdag ved computeren kan være ødelagt, hvis der mangler ordentlig solafskærmning. Der kan også hurtigt blive ulideligt varmt i et kontormiljø eller andre rum med stort lysindfald. Man kan få refleksbehandlede lamelgardiner, som reducerer solens varme i rummet.
Der findes også særlige transparente lamelgardiner, som er velegnet til kontorer, udestuer og andre steder, hvor det kan være nødvendigt at beskytte sig mod lys og indkig. Moderne tekstiler gør det muligt at kigge ud gennem stoffet, men minimerer indkig og lysindfald den anden vej.
I soveværelset kan det være relevant med lamelgardiner af tekstiler, der helt lukker af for lyset. Mørklægnings lamelgardiner er naturligvis også meget anvendelige i børneværelset.
Lamelgardiner til skrå vinduer
Når man skal have den optimale gardinløsning, er det essentielt, at gardinet understreger vinduets design. Særligt karnapvinduer tager sig godt ud med lamelgardiner.
Lamelgardiner kan nemlig tilpasses vinduer med skrå eller buet overkarm. Længden på hver enkelt lamel kan let justeres, hvorved lamelgardiner kan bruges i næsten alle unikke vindueskonstruktioner.
Ligesom lamellerne kan fremstilles i forskellige længder, findes de også i forskellige bredder, typisk ca. 6, 9 og 12 cm. Jo større vindue, jo bredere lameller anbefales.
Mange forskellige farver og kvaliteter
Der findes utallige tekstiler til lamelgardiner: Fra klassiske afdæmpede farver til den seneste trend af pangfarver og mønstre med blade og blomster, der bringer naturen ind i boligen.
Lamelgardiner er en varig gardinløsning, hvorfor det er vigtigt, at man finder det helt rigtige holdbare design. Derfor anbefales det at bestille en eller flere farveprøver, inden du bestiller de færdige lamelgardiner.
Samtidig får du mulighed for at teste forskellige kvaliteter. Lamelgardiner laves i dag i mange slags materialer fra klassiske tekstiler til glasfiber og aluminium. Forskellige materialer og overfladebehandlinger giver forskellige funktioner, f.eks. mulighed for maskinvask. Lamelgardiner fås i tekstiler, der er både krympe- og strygefri.
De fleste lamelgardiner kan rengøres med en fugtig klud, når det er nødvendigt. Kombinationen af overfladebehandling med smudsafvisende produkter, og det faktum at lamelgardiner hænger lodret, gør at lamelgardiner ikke tiltrækker så meget støv som andre gardintyper.
Lamelgardiner af aluminium eller med perlemorsbelægning på bagsiden har en varmereflekterende effekt. Lamelgardiner af plast er velegnede til udlejningsejendomme og hjem med små børn eller husdyr, da de er lette at vedligeholde. Lamelgardiner findes naturligvis også i brandhæmmende stoffer.
Lamelgardiner som rumdeler
Fleksible rumdelere er meget anvendelige i åbne kontormiljøer og moderne privatboliger med store lyse rum.
Børnefamiliers indretningsbehov ændrer sig, efterhånden som ungerne – alt for hurtigt – vokser op, og det kan være praktisk med en rumdeler, som kan tages ned og sættes op uden at ændre permanent på boligens rumfordeling.
Lamelgardiner er pæne fra begge sider og er derfor velegnede til ruminddeling. Man kan få lamelgardiner med forskellige farver på for- og bagside, så de kan bruges som rumdeler i børnenes deleværelse. Lamelgardiner kan også afskærme hjemmearbejdspladsen fra dagligstuen eller køkkenet fra spisestuen.
Lamelgardiner er yderst fleksible; de kan trækkes helt fra ved hjælp af loftskinnen eller stå mere eller mindre åbne. Med den helt rigtige farve eller et raffineret mønster kan man samtidig opnå en dekorativ effekt i rummet, der er mindst lige så effektiv som et nyt tapet, maleri eller gulvtæppe. 

Ingen kommentarer: